ESTÜ'den Haberler

Kaynak Geri Kazanım Ekibi ve Kompost Çalışması

Kaynak Geri Kazanım Ekibi, Üniversitemizin Sürdürülebilir Kampüs hedefine: Atık Yönetimi, Sıfır Atık konularında katkı sağlamak amacıyla Atık Yönetim Sistemi Koordinatörlüğü'nde üniversite öğrencilerimizin katılımlarıyla 2021 yılında kurulmuştur. Bu kapsamda Üniversitemiz’de oluşan yiyecek hazırlama atıklarının değerlendirilmesi için bir kompost çalışması yapılmıştır. Yapılan kompost çalışması 18 Mayıs 2022 tarihindeki EsTekFest -2022 ve 28 Mayıs tarihinde yapılan 10. ÇEVŞEN Etkinliği 'nde öğrencilerimize ve ilgi duyan tüm paydaşlarımıza tanıtılmıştır. Üniversitemizin sıfır atık çalışmaları kapsamında, yiyecek atıklarının depolama sahalarına gönderilmesi önlenmiş olup, değerli bir ürün olan kompost (toprak iyileştirici) olarak üretilmiştir. Kompost çalışmaların kampüsümüzde daha büyük ölçekli olarak yapılması hedeflenmektedir. Ekip ile ilgili iletişim ve daha fazla bilgi almak için bizlere estuays@eskisehir.edu.tr mail adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.