ESTÜ Duyurular

Benim Çevrem Benim Dünyam Çevre Temizliği Etkinliği

Eskişehir Teknik Üniversitesi İki Eylül Kampüsü’nde İklim Değişikliğine Uyum Yılı ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında çevre temizliği etkinliği yapıldı. 10 Haziran 2022 Cuma günü Sosyal Sorumluluk ve Bilimi Sevdirme Komisyonu, Atık Yönetim Sistemi Koordinatörlüğü, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Öğrenci Kulüpleri Koordinatörlüğü ve Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü iş birliği ile yapılan etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Çabuk, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Ertuğrul Baki, Park ve Bahçeler Müdürü Akın Akman, Atık Yönetim Sistemi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Alp Özdemir, Sosyal Sorumluluk ve Bilimi Sevdirme Komisyonu Başkanı Arş. Gör. Dr. Şura Toptancı ile ESTÜ akademik, idari personeli ve öğrencileri katıldı.

Yapılan çevre temizliği etkinliğinde katılımcılar tarafından toplam 600 kg. atık toplandı. Bu atıkların yaklaşık 150 kg’ı karışık ambalaj (cam, metal, plastik ve kâğıt) atığı olarak toplanmış olup, bu atıklar lisanslı geri dönüşüm tesisine gönderilerek

• 15 kg’lık sera gazının önlenmesi
  • 520 kWh’lik enerji tasarrufu,
  • 40 kg’lık ham madde tasarrufu,
  • Yaklaşık 120 lt’lik petrol tasarrufu kapsamında çevresel faydalar sağlanmıştır.

Daha fazla bilgi için Üniversitemiz web sayfasını ve ESTÜ Aktif Dergisinin 58.sayısını inceleyebilirsiniz.