ESTÜ Duyurular

Atık Elektrikli Elektronik Eşyaları Bırakma Noktaları

Kullanıcısı için kullanım değeri kalmayan ya da kullanılmaz durumda olan hasar görmüş, bozuk, kırık, tamir edilemez olarak görülen elektrikli ve elektronik cihaz ve aletlerin tümüne AEEE (Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar) denilmektedir.

Bilgisayarlar, televizyonlar, cep telefonları, tabletler, faks makineleri, yazıcılar, çay makineleri, kulaklıklar, klavye, mouse, kumanda, bu atıkların büyük bir çoğunluğunu oluşturur.

Üniversitemizde yürütülen Sıfır Atık Çalışmaları kapsamında Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü-Mimarlık Fakültesi Binası girişlerine Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların biriktirilmesi için uygun toplama konteynerleri yerleştirilmiştir.

Öğrencilerimiz ve çalışanlarımız Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaları bu noktalara bırakabilir.