ESTÜ Duyurular

3500 Adet Lamba Atıklarımız Geri Dönüştürüldü

Üniversitemiz'de yürütülen Sıfır Atık Çalışmaları kapsamında biriktirilen yaklaşık 3500 adet (283 kg) atık floresan ve kompakt lambalar Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği Ticari İşletmesi (AGİD) ile yaptığımız protokol çerçevesinde 10 Haziran 2022 tarihinde lisanslı firmaya ücretsiz olarak gönderilerek geri dönüşüme kazandırılmıştır. İçinde doğaya zararlı gazlar içerne floresan lambaların biriktirilmesi kapsamında destek veren tüm personelimize teşekkür ederiz.Floresan ampul ve lambalar içerdikleri yüksek orandaki cıva nedeniyle ömürlerini tamamladıktan sonra geri kazandırılması gereken atıklardandır. Kontrolsüz bir şekilde kırıldıklarında ortama yayılacak cıva buharı, solunduğu takdirde insan sağlığını tehdit eder. Bu nedenle toplanmaları sırasında floresan ampul ve lambaların öncelikle kırılmamasına dikkat edilerek kumbaralarında tutulması önemlidir. Üreticisi ve üretim yılına göre içerdiği cıva miktarı 4-15 miligram arasında değişkenlik gösteren floresan ampul ve lambalar 30 ton suyu kirletme kapasitesine sahiptir.

Bu kapsamda, sizlerde bozuk ve kullanılmayan lambalarınızı çöpe atmayın, kırmayın, saklamayın GERİ DÖNÜŞTÜRÜN.

Personelimiz ve öğrencilerimiz sizler de atık lambalarınızı

• İki Eylül Kampüsü Merkez Kütüphane Girişi

• İki Eylül KampüsüSpor Salonu Girişi

• İki Eylül Kampüsü Çevre Mühendisliği Bölümü Girişi

• İki Eylül Kampüsü Merkez Elektrik Atölyesi

• İki Eylül Kampüsü Sivil Havacılık Fakültesi Elektrik Atölyesi

• Yunus Emre Kampüsü Fen Fakültesi Bilgisayar Odası

• Porsuk Meslek Yüksek Okulu ve Ulaştırma Meslek Yüksek Okulu elektrik atölyesine

• Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Salonu'nda bulunan atık lamba toplama kutularına bırakabilirsiniz.